informatie en communicatieseo

Tools voor digitale toegankelijkheid

digitale toegankelijkheid tools

Digitale toegankelijkheid is een belangrijk onderwerp in de huidige digitale wereld. Het gaat erom dat websites, apps en digitale media toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun vaardigheden of beperkingen. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat iedereen gelijke toegang heeft tot informatie en diensten die online beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende tools en technieken die kunnen worden gebruikt om digitale toegankelijkheid te verbeteren. Een van deze tools is Monsido, een platform voor website-toegankelijkheid. Het biedt een automatische scan van websites om te detecteren of er toegankelijkheidsproblemen zijn, zoals slecht leesbare tekst, ontbrekende alternatieve tekst voor afbeeldingen en problemen met de navigatie. Het biedt ook suggesties voor verbeteringen en een workflow om deze verbeteringen door te voeren.

Een andere tool die kan helpen bij digitale toegankelijkheid is Flowpaper. Dit is een platform voor het creëren van interactieve PDF’s die toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking. Het maakt gebruik van spraaksynthese om de inhoud van de PDF voor te lezen en biedt ook ondersteuning voor braille-lezers.

In samenvatting, digitale toegankelijkheid is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke toegang heeft tot digitale informatie en diensten. Er zijn tools zoals Monsido en Flowpaper die kunnen helpen bij het verbeteren van de toegankelijkheid van websites en digitale documenten. Het is aanbevolen om deze tools te gebruiken om ervoor te zorgen dat de digitale media toegankelijk zijn voor iedereen.